Zundag vzw tekent rouwregister George Floyd

Zundag vzw tekent rouwregister George Floyd

Deze middag tekenden we met Zundag vzw het rouwregister voor George Floyd dat sedert gisteren in het stadhuis is gelegd door het stadsbestuur na het bezoek van de delegatie van Black Live Matters Brugge.
George Floyd stierf op 26 mei 2020 in Minneapolis (VS), nadat een agent meer dan 8 minuten met z’n knie op de nek van de zwarte man bleef zitten, ook nadat hij bewusteloos raakte. Over de hele VS ontstonden protesten en die deinden uit naar verschillende landen wereldwijd.

We vinden het nodig om niet aan de kant te blijven staan en de eis voor gelijke rechten voor mensen van kleur te steunen. We willen ons medeleven betuigen aan de familie van Floyd, de zwarte gemeenschap in de VS maar ook overal ter wereld en in Brugge. Bovenal willen we duidelijk maken dat onverdraagzaamheid, discriminatie en racisme nooit aanvaardt kan worden en zal worden.

Bij Zundag is iedereen welkom die ook geen onderscheid maakt tussen mensen met een andere huidskleur, afkomst, religie of levensbeschouwing, geaardheid of gender, beperking,… En dat is voor ons een duidelijk breekpunt!

Wij hopen in ieder geval dat het stadsbestuur en de vertegenwoordigers van de Black Live Matters-beweging, die begin juli terug mogen voor een gesprek, tot duidelijke doelstellingen en actiepunten kunnen komen om racisme en discriminatie in onze maatschappij aan te pakken.

Vandaag huilen we mee met de zwarte gemeenschap en zeggen we #BlackLiveMatters. Omdat we pas zelf vrij kunnen zijn als iedereen vrij is!

Geef een reactie