Waarom we ons logo vandaag in de regenboogkleuren plaatsen

Waarom we ons logo vandaag in de regenboogkleuren plaatsen

Vandaag is het de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie. Een wereldwijde viering voor gender- en seksuele diversiteit!
Bij Zundag is iedereen welkom die ook geen onderscheid maakt in gender, seksuele voorkeur, levensbeschouwing en afkomst… Beter nog: We willen een actieve rol spelen als het op gelijke rechten voor iedereen aankomt.
One love, weet je wel!
Vandaag hebben we het specifiek even over de beweging voor gelijke rechten voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders & queers: de LGBTQ+ -beweging.

17 mei is sedert 1990 de dag waarop de LGBTQ+ en de mensenrechtenbeweging in het algemeen aandacht vragen voor de strijd tegen homofobie. Op die dag schrapte de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, de ziekte homofilie van de internationaal erkende lijst van ziektes. Homofilie werd tot die dag, nu slechts 30 jaar geleden, gezien als een psychische aandoening. Hoe zot is dat?

Die ene dag in 1990 was jammer genoeg niet de dag dat de haat voor mensen met een niet-heteroseksuele geaardheid of een niet-klassieke genderexpressie verdween. Ook anno 2020 vechten velen om te kunnen liefhebben wie ze willen, om te kunnen zijn hoe ze zich voelen… vaak nog durven mensen van hetzelfde geslacht hun liefde voor elkaar niet te tonen in het openbaar, of kunnen mensen niet zichzelf zijn in het openbaar omdat ze angst hebben voor kwetsende opmerkingen of geweld.

Na-discussiëren over dit onderwerp kan aan onze digitale toog in de groep “toogpolitiek en actualiteit” of gewoon hieronder… Of ergens anders, hé:We houden niet van hokjes!


Geef een reactie